keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Jouluisia juttuja..

Alkaakos teillä muilla jokavuotinen koristeinventaario marraskuussa? Meillä joka vuosi kannetaan (tai siis miesraasu raahaa..) monta isoa pahvilootaa varastosta kylppäriin, sitten minä lasten kanssa levitän ne pitkin kylppärin lattiaa ja sitten lajitellaan ja pohditaan yhdessä. Yleensä käy niin, että me kaikki asianosaiset kyllästymme kesken kaiken puuhaan (jep, näinkin voi käydä) ja teemme välillä jotain muuta. Sitten mies on menossa saunaan ja kylppäristä alkaa kuulua mahdottoman kovaäänisiä ärräpäitä... Niin tänäkin vuonna, perinteitä on hyvä noudattaa =))) Noh, nyt on kuitenkin suurin osa käyty läpi,mutta se paras loota on vielä varastossa. Siellä on Mailegin nisset ja nasset ja possut ja sitä odotan vielä sisään.. Syy miksi mie en niitä roijaa, johtuu siitä että kaikki koristelaatikot on katon rajassa ja en yksinkertaisesti yllä ja uskalla yrittääkään niitä sieltä kaivella. kivaa puhdetta siis luvassa!Mutta kaiken kivan keskellä tylsääkin.. meidän pikku-ukko 2v5kk sairastaa kovasti. Pikkuraasu on kovassa kuumeessa toista päivää, hengitystiet rohisee,yskä ja nuha vaivaa ja vielä silmätulehduskin iski. Tässä olen tämän päivän ja eilisen potilasta hoidellut, saa nähdä onnistuuko huomennakaan töihinmeno. Mummi voisi kyllä poikaa parannella,mutta tuntuu vaan että kun lapsi sairastaa,niin kukaan muu ei kelpaa kuin äiti. Enkä kyllä raski jättää toista väkisinkään kipeänä mummille hoidettavaksi, sydäntä niin raastaa..


Toivottavasti kuume pian laskee ja päästäisi ulos lunta ihmettelemään! Viime yönä tosiaan lumivaippa verhosi tän Kaakkoiskulmankin, ihanaa...


Tässä kotona ollessa on vaarallista surffata netissä, sitä saattaa vaikka päätyä tilaamaan tuollaisen Nisse-joulukalenterin,kuten tuossa sivukuvassa ;) Oli ihan pakko tilata, tosin omani on punaisella haalarilla. Lapset ovat taatusti innoissaan. Niin kyllä äitikin. Mutta nyt palaan tuon pikkukkelin viereen päikyille, uni paras lääke on....10 kommenttia:

maano kirjoitti...

samanmoista on meänki joulutohina kaikki levällee ja siihen jäävät sil pouikkeuksel et meil ne levittyy kodarin lattialle , ja tasaseen tahtiin kajahtaa perk... ku joku jää jalan alle ... mut ihanaa kuitenki et joulu tulee

mimosamamma kirjoitti...

Voi pientä miestä, pikaista paranemista hänelle:)
Kieltämättä alkaa jo miettimään mitä joulukamaa on tullut jemmattua laatikoihin ja pakollinen inventaario on kohta tehtävä. Ja metsässäkin täytyisi tehdä kierros, sammalta, jäkälää, puolikanvarpuja ja naavaisia oksia pitäisi saada jemmaan ennen kuin lumi? peittää kaiken alleen.
Veikeä tonttu:)
Mukavaa keskiviikkoiltaa Iltatähden alle:)

mimosamamma kirjoitti...

Siis puolukanvarpujahan meillä kasvaa, ei mitään puolikkaita:)

Krisse kirjoitti...

Jep, kuullostaa tutulta. Meilläkin joulukamat laatikoissa ja niin ylhäällä että kamun ne pakko sieltä ottaa...
pikaista paranemista pikkuiselle toivottaa Krisse Vaaralasta

Anonyymi kirjoitti...

Nuo Nisset ovat ihania :) Olen ihastunut niihin vasta nyt ja kovasti houkuttelisi tilata joku jouluksi kotiin :)

Anne kirjoitti...

Heippa! Mimosamamman mettäsuunnitelmat kuulostaa kivalta :) ja kiitoksia paranemistoivotuksista, taisivat auttaa sillä tänään oli eka vähän parempi päivä. Pientä lämpöä edelleen ja räkätauti päällä,mutta viikonlopun huilittuaan pikkumies varmasti pääsee jo arkeen kiinni taas. On ne muksut vaan urheita potilaita!

Ja noista nisseistä tosiaan, että mie kanssa ihan hurahtanu Mailegiin mutta silti vasta ekan tontun eilen tilasin. TÄnään tuli jo ilmoitus että on lähtenyt matkaan,nopeeta toimintaa!

"Kantriina" kirjoitti...

Pikaista paranemista pikkumiehelle!

Olen jo myös kaivanut muutamia joulukoristeita esille... ja tehnyt uusia :) Mukavaa puuhaa tämä joulun odotus...

Hanneloore kirjoitti...

Heippa

Toivottavasti pikkuinen paranee pian:))
Pienet on kyllä niin surkeita kun ne sairastaa, vain äiti kelpaa.
Tykkään myös kovasti noista mailegin tontuista.

Terkuin Hanneloore

Villa Vaalea kirjoitti...

Teillekkin jo joulu tulla hipsuttelee. Meillä ei ole vielä näkynyt.

Toivottavasti taudit talttuvat ja pikkumieskin pääsee nauttimaan täysillä ihanasta joulun odotuksesta.

Veera kirjoitti...

kyllä täälläkin on koristeita alettu kaivaa jo esille ja ihana joulun tunnelma alkaa täyttää kodin...