lauantai 2. elokuuta 2008

Hihuu, sienestyskausi aloitettu!

Tänään käväistiin nuorempien lasten (2v ja 6v) kanssa metsässä retkellä sieniä poimimassa. Meillä oli eväät mukana ja sammalmättähällä mussutettiin juustosämpylöitä ja kokista - lapset olivat riemuissaan. Oikein täytyy ihmetellä,miten kumpikin jaksoi hienosti kävellä, käsi kädessä pienemmän kanssa mentiin, matkanteko oli hidasta mutta kivaa oli. Ja se saalis, no, niin, laihanpuoleinen,mutta ei se haittaa, mukavinta on se samoilu itsessään hyvässä seurassa... =)

Oli hyvin syksyinen olo, jotenkin haikeaa kun kesä on taas melkein ohi. Pian koululaiset aloittavat taas lukuvuotensa ja meidän kolmonenkin aloittaa jo esikoulun. Niin pian se aika vierähtää, kuin huomaamatta. Mutta vielä pitää loppukesän viimeisistä(?) auringonpaisteista nauttia, että jaksaa pitkän pimeän syksyn. Siispä oikein mukavaa loppukesää puolestani, vielä on kesää jäljellä...


7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siulla mansikkain säilöntä on onnistunut hienosti. ja tuollaiset kankaasta ommellut säilyvät vielä herkullisen näköisinä pitkään eivätkä häviä parempiin suihin.

Lasten kanssa retkeily on mukavaa puuhaa, mihin se aikuisten aika vaan meinaa joskus kadota...

Iloa ja reipasta mieltä matkaan koulutielle!

Sarppa kirjoitti...

Mukavalta kuulosti teidän retki.. ihanat nuo mantsikat

Possumamma kirjoitti...

Se on ihanaa, kun pienille lapsille se mieliinpainuva elämys & riemu syntyy pienistä asioista, kuten sieniretkestä eväineen. Meillä tuohon riittää mehu-piparipiknik hiekkalaatikon reunalla, ja johan jaksaa taas hymyssäsuin puuhastella:) Itsellenikin parhaimpia lapsuudenhetkiä kesistä oli juuri nuo mehupiknikit omatekoisen mehun kanssa:)

Emmi kirjoitti...

Teillä on taatusti ollut ihana retki :) Parempaa sienionnea sitten ensi kerralla :)

Emmi

Cia kirjoitti...

Ihanalta kuulosti teidän retkenne:)Mun täytyisi muuten myös yrittää väkerrellä noita mansikoita..

Anne kirjoitti...

Heippa tytöt! ja kiitos kivoista kommenteista! Possumamma on aivan oikeassa siinä,että pienimmistä asioista taitaa syntyä lasten suurin ilo - ja niitä muistoja ei poista mikään,mitkä lapsuudessa syntyvät :) Iloista loppukesää kaikille,

t. anne

Milana kirjoitti...

MInulle iski valtava halu lähteä lasten kanssa metsäretkelle... niin suloisesti kirjoittelit omastanne;)