torstai 29. huhtikuuta 2010

Huhtikuista taimikasvattelua

Viimeisiä huhtikuun päiviä viedään ja monilla bloggaajillakin varmasti on jo isojakin taimenalkuja kasvamassa.. Itse ajattelin tänä vuonna vähän oikaista ja ostan tomsku- ja kurkkuvauvat Plantsusta. Jotain piti kuitenkin laittaa kun siemenpeukaloa kutitti ja kylvin sitten basilikaa (ei taida tulla mitään) ja tuoksuhernettä (APUA, missä nuo säilyttää vielä melkein kuukauden??) Tulikin mieleen että missähän muut kasvattelee näitä pieniä taimia? Meillä ne ovat keittiön työtasolla ikkunan alla ja on kyllä tosi huono paikka.Viime kesänä ihastuin tulisesti Mårbackan pelargonilajikkeeseen. Se on ihanan suuri, tuuhea ja kaunis!!! Niinpä yritin pitää sen hengissä koko talven, jotta saisin kesällä sen uudelleen kukkimaan. Helmikuussa se alkoi kuitenkin enemmän muistuttaa jo kuivunutta joulukuusta joten kun maaliskuussa pieniä versoja alkoi ilmestyä, leikkasin pistokkaita juurtumaan. Liekö noista mitään tulee, juurtuminen ainakin tuntuu kestävän iäisyyden. Mutta olisi kyllä ihana,jos voisi käyttää kesäkukatkin uudelleen, niinhän sitä mummonmökeissäkin kuistilla pelakuut kukki ja talvehti vuodet ympäriinsä :)
Kasvipohdintoja siis täällä tällä kertaa. Mukavaa vapun aatonaattoa, simat jo käymässä ja huomenaamulla munkinpaistoon!

4 kommenttia:

Hattaramaa kirjoitti...

Olen niin vannoutunut taimikasvattaja , että olen virittänyt ikkunat täyteen hyllyjä. Siis ikkunan puolessa välissä on karmeihin kiinnitetty 'hyllytuet' ja niiden päällä lasilevy. Toinenkin keittiön ikkuna on viritetty vastaavasti kahdella lautalevyllä. Ennen näitä virityksiä ripustelin kaiken maailman amppeleita ikkunoihin, taimet kun ei viihdy jos ikkunan alla on patteri. Kaupassa tomaatin taimet näyttivät suurilta vihreiltä ja reheviltä - omat anorektisilta, albiinoilta ja nälkiintyneiltä. Mutta oma on aina oma!

Anne kirjoitti...

oi,oletpa intohimoinen kasvattaja =) Tuo on kyllä kätevä tapa, etenkin jos on suotuisa ikkuna. Mie vielä pohdin,että josko kuitenkin ne kurkut ainaski ite kasvattaisin,kun ovat maailman helpoimmat itämään... Mukavia taimenkasvatteluita sulle!

sanna kirjoitti...

Kasvatan keittiön ikkunan ääressä ja osan kuistilla. kuistilla on viileämpää, joten sinne vien sellaiset jotka saa kasvaakin vähän hitaammin, kuten köynnökset. Tomaatintaimet pidän valoisammalla keittiön ikkunalla niin kauan kun mahtuvat olemaan. Viritelmiä kehittyy kesän lähentyessä vähän joka puolelle taloa. ;) Vaikka taimet eivät sisällä ollessaan olisikaan niin reheviä kuin puutarhalta ostetut, niin silti ulos päästyään ovat menestyneet loistavasti. Osa kukista ovat loppukesästä parhaimmillaan, kun kaupan kukat ovat jo vähän ränsistyneet. Onnea kasvatukseen! Kyllä työsi palkitaan.

Anonyymi kirjoitti...

Great blog- really enjoyed reading it. Have bookmarked you and will check back regular. Please feel free to take a look at my blog...
cheap flights to phuket
flights to phuket
phuket flights